BIOLOGY
MULTIPLE CHOICE QUESTIONS SET 133
1. Disease caused due to protein deficiency is _____
Answer: Marasmus
Answer: Marasmus
2. Deficiency of Vitamin C causes _____.
Answer: Scurvy
Answer: Scurvy
3. _______ is an omnivore.
Answer: Crow
Answer: Crow
4. Milk is rich in _______ .
Answer: Calcium
Answer: Calcium
5. _______ regulate the physiological activities.
Answer: Minerals
Answer: Minerals
6. ______ is used to strengthen the bone.
Answer: Calcium
Answer: Calcium
7. ________ is saprophytic in nutrition.
Answer: Mushroom
Answer: Mushroom
8. Anaemia is caused due to deficiency of _____ .
Answer: Iron
Answer: Iron
9. ___ is synthesized by the skin with the help of sunlight.
Answer: Vitamin D
10. Rickets is a ____ deficiency disease.Answer: Vitamin D
Answer: Vitamin D
No comments:
Post a Comment