MARCH CURRENT AFFAIRS MCQS SET 02
1. Name the telecommunication & Consumer electronics company, which appointed Pekka Lundmark as their new Chief Executive Officer (CEO).1) Apple
2) Nokia
3) Samsung Electronics
4) Lenovo
5) Panasonic
Answer-2) Nokia
2. Name the person, who has been honored with Dr. Syama Prasad Mukherjee Award for Politics in Swarajya Awards 2020.
1) YS Jagan Mohan Reddy
2) Biplab Kumar Deb
3) Pramod Sawant
4) Sarbananda Sonowal
5) Bhupesh Baghel
Answer-4) Sarbananda Sonowal
3. Name the Movie, which has won the Golden Bear award in Berlin International film festival (Berlinale) 2020 was held in Berlin, Germany (20 February–1 March 2020).
1) The Trouble with Being Born
2) There Is No Evil
3) Never Rarely Sometimes
4) The Woman Who Ran
5) Notes from the Underworld
Answer-2) There Is No Evil
4. Name the Indian state, where the National Workshop on Explosive Detection (NWED-2020) organized by High Energy Materials Research Laboratory (HEMRL) held at.
1) Bhopal, Madhya Pradesh
2) Cuttack, Odisha
3) Noida, Uttar Pradesh
4) Pune, Maharashtra
5) Hyderabad, Telangana
Answer-4) Pune, Maharashtra
5. Name the Indian University which topped the medal tally of 1st Khelo university games held at Bhubaneswar, Odisha (February 22 – March 1, 2020).
1) Savitribai Phule Pune University
2) Anna University
3) Panjab University
4) Kalinga Institute of Industrial Technology University
5) Punjabi University
Answer-3) Panjab University
6. Which of the following is the mascot of 1st Khelo university games held at Bhubaneswar, Odisha?
1) Jay and Bijay
2) Vijay and Vijaya
3) Jaya and Vijay
4) Bijay and Vijay
5) Vijaya and Jay
Answer-1) Jay and Bijay
7. Who won the 27th edition of Mexican Open (Abierto Mexicano Telcel) held between February 24-29, 2020 in Men’s singles Category?
1) Dominic Thiem (Austria)
2) Novak Djokovic (Serbia)
3) Roger Federer (Switzerland)
4) Rafael Nadal (Spain)
5) Taylor Harry Fritz (America)
Answer-4) Rafael Nadal (Spain)
8. Find the person who is the 1st Mexican player winning the Mexican open or Abierto Mexicano Telcel (AMT) title.
1) Annie Fernandez
2) Heather Watson
3) Giuliana Olmos
4) Daniel Garza
5) Pablo Cuevas
Answer-3) Giuliana Olmos
9. Balbir Singh Kullar who is in news recently (Feb 2020) is related to which sports?
1) Shooting
2) Hockey
3) Kabaddi
4) Cricket
5) Tennis
Answer-2) Hockey
10. Virendra Sirohi who passed away recently is the Member of Legislative Assembly (MLA) of which Indian state?
1) Haryana
2) Uttar Pradesh
3) West Bengal
4) Goa
5) Maharashtra
Answer-2) Uttar Pradesh
No comments:
Post a Comment