LATEST

Saturday, June 13, 2020

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 24

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 24

131) 'Ghare Baire (The Home and the World)' is written by
A) Bakimchandra Chatterjee
B) Devendranath Tagore
C) Rabindranath Tagore
D) Aurobindo Ghosh
Answer: Rabindranath Tagore
   
132) What is common about these novels: Celebes in Search of a Wife, Evelyn, Simple Story, Emma, and The Old English Byron?
A) They are all gothic novels
B) They are all sentimental novels
C) They are all written by women
D) They are all romantic novels
Answer: They are all written by women
   
133) The Lightning Thief, The Sea of Monsters, The Titan's Curse, The Battle of the Labyrinth, and The Last Olympian are the sequels of which of the following novel?
A) Percy Jackson & the Olympians
B) The Twilight Series
C) Millenium Series
D) None of these
Answer: Percy Jackson & the Olympians
   
134) The book 'Pax Indica' is written by Shashi Tharoor is the description of
A) foreign policy
B) Indian culture
C) caste system prevalent in India
D) None of the above
Answer: foreign policy
   
135) 'Can't is Not An Option' is written by
A) Maria Sharapova
B) Bob Woodward
C) Walter lsaacson
D) Nikki Haley
Answer: Nikki Haley

136) Who of the following is the author of the book 'lmagining lndia: Ideas for the New Century?
A) Arvind Adiga
B) MJ Akbar
C) Nandan Nilekani
D) Shashi Tharoor
Answer: Nandan Nilekani
   
137) Which famous author wrote the following books: The Darkroom, Malgudi Days, Guide, My Days, Swami and Friends?
A) Khuswant Singh .
B) RK Narayan
C) Rudyard Kipling
D) Kuldip Nayyar
Answer: RK Narayan
   
138) Golden Threshold' and 'Broken Wings' are written by
A) Sarojini Naidu
B) Indira Priyadharshini
C) Kalpana Dutta
D) Lakshmi Sehgal
Answer: Sarojini Naidu
   
139) 'The Prince' was written by
A) N Machiaveli
B) Boris Paternak
C) Devendranath Tagore
D) Jawaharlal Nehru
Answer: N Machiaveli
   
140) Match List - 1 with List II and select the correct answer using the codes given below the lists
List - l       List - II
(Book)       (Author)
A. Rahul Dravid Timeless Steel       1. Steve Waugh and Nasser Hussain
B. An Ashes Summer       2. Greg Chappell
C. Sachin Hundred Hundreds Now       3. Mike Atherton
D. Opening Up My Autography       4. V.Krishnaswamy
Codes
A B C D
A) 3 4 1 2
B) 2 4 1 3
C) 3 1 4 2
D) 2 1 4 3
Answer: 2 4 1 3

No comments:

Post a Comment