LATEST

Saturday, June 13, 2020

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 25

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 25

141) Who is the author of 'A River Sutra'?
A) VS Naipaul
B) Nirad C Choudhari
C) Gita Mehta
D) Vikram Seth
Answer: Gita Mehta
   
142) Consider the following statements
1. Freedom from Fear - Aung San Suu Kyi
2. Decision Points - George W. Bush
3. The Illusion of Destiny - Prof. Amartya Sen
4. The Brief History of Time - Stephen Hawking
Which of the above is/are correctly matched?
A) 1 and 2
B) 2 and 3
C) 2, 3 and 4
D) All of these
Answer: All of these
   
143) Match the following
List - l       List ll
(Books)       (Author)
A. Rich Like Us       1. Nirad C Chaudhari
B Reflection on our Time       2. P N Haksar
C Hinduism a religion to live by       3. Nayantara Sahgal
D Bliss was it in that Dawn       4. Minoo Masani
Codes
A B C D
A) 2 1 3 4
B) 1 3 4 2
C) 3 2 1 4
D) 4 1 2 3
Answer: 3 2 1 4
   
144) Who has written the book 'On the Pathway to Development?'
A) Jaswant Singh
B) Harishankar Singhania
C) Mark Owen
D) None of these
Answer: Harishankar Singhania
   
145) Which of the following is not correctly matched?
Book - Author
A) The Impossible India : Faisal Devji
B) No Easy Day : Mark Owen
C) The Oath : Rowan Williams
D) The Price of Politics : Bob Woodward
Answer: The Oath : Rowan Williams

146) Who has written the book 'Still counting the Dead'?
A) Frances Harrison
B) Faisal Dev]
C) JK Rowling
D) None of these
Answer: Frances Harrison
   
147) Match the following
List - I       List - II
(Book)       (Author)
A. Mosaic of Faith       1. Dharmendra Bhandari
B. Tendulkar to Centurykar       2. Kiran Madhavkar
C. Confront and Conceal       3. David Sanger
D. Daughter Deficit       4. Sharada Srinivasan
Codes
A B C D
A) 1 3 2 4
B) 1 2 3 4
C) 4 3 2 1
D) 3 4 1 2
Answer: 1 2 3 4
   
148) The book named 'Don't Laugh : We are Police', was composed by
A) Bishan LaI Vohra (IGP)
B) KPS Gill (DGP)
C) Shanti Swaroop (IG Police)
D) None of the above
Answer: Bishan LaI Vohra (IGP)
   
149) The book named 'Don't Laugh : We are Police', was composed by
A) Bishan LaI Vohra (IGP)
B) KPS Gill (DGP)
C) Shanti Swaroop (IG Police)
D) None of the above
Answer: Bishan LaI Vohra (IGP)
   
150) Who is the author of the book 'Golden Girl”?
A) Sunil Gavaskar
B) PT Usha
C) Sachin Tendulkar
D) Malleswari
Answer: PT Usha

No comments:

Post a Comment