LATEST

Saturday, June 13, 2020

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 29

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 29

181) Who is the author of the book “Nineteen Eighty Four"?
A) Thomas Hardy
B) George Orwell
C) Emile Zola
D) Walter Scott
Answer: George Orwell
   
182) Which of the following is not written by Munshi Premchand?
A) Guide
B) Gadan
C) Godan
D) Manasorovar
Answer: Guide
   
183) Who is the author of the book “Forbidden Verses'?
A) Salman RushDie
B) Ms. Taslima Nasrin
C) Abu Nuwas
D) D.H. Lawrence
Answer: Abu Nuwas
   
184) Who is the author of the book 'The Test of My life'?
A) Yuvraj Singh
B) Rodger Feder
C) Tiger Woods
D) Sania Mirza
Answer: Yuvraj Singh
   
185) Who is the author of the book 'The Art of Living'?
A) Nelson Mandela
B) Stephen Hawking
C) Dalai Lama
D) Swami Dayananda
Answer: Dalai Lama

186) Who is the author of the book 'Mein Kampf'?
A) Adolf Hitler
B) Winston Churchill
C) Franklin D. Roosevelt
D) Joseph Stalin
Answer: Adolf Hitler
   
187) Who is the author of the book 'Life of Pi'?
A) Ang Lee
B) Irrfan Khan
C) Yaan Martel
D) Kazuo Ishiguro
Answer: Yaan Martel
   
188) Who wrote the line: 'A thing of beauty is a joy forever'?
A) P.B.Shelley
B) John Keats
C) Robert Browing
D) William Wordsworth
Answer: John Keats
   
189) Who has written the book 'My Frozen Turbulence in Kashmir'?
A) Anees Jung
B) Jagmohan
C) M.J.Akbar
D) Nissim Ezekiel
Answer: Jagmohan
   
190) In India the first television programme was broadcasted in
A) 1959
B) 1965
C) 1976
D) 1957
Answer: 1959

No comments:

Post a Comment