LATEST

Saturday, June 13, 2020

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 31

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 31

201) George Bernard Shaw, the great dramatist, was
A) an Irishman
B) a Welsh
C) a Scottish
D) an Englishman
Answer: an Irishman
   
202) Who is the author of famous statement: “That Government is the best which governs least"?
A) Herbert Spencer
B) Harold Laski
C) Henry David Thoreau
D) Alexis De Tocqueville
Answer: Henry David Thoreau
   
203) Aurobindo was the author of
A) Discovery of India
B) Hindu view of life
C) Savitri
D) Yogashastra
Answer: Savitri
   
204) Who amongst the following is the author of the book 'Animal's People'?
A) VS Naipaul
B) Indra Sinha
C) Kiran Desai
D) Anita Desai
Answer: Indra Sinha
   
205) Who amongst the following is the author of the book 'Blood Brothers'?
A) Janardan Thakur
B) Rajmohan Gandhi
C) MJ Akbar
D) Suketu Mehta
Answer: MJ Akbar

206) Who amongst the following is the author of the book 'Half A Life'?
A) VS Naipaul
B) Mark Tully
C) Deepak Chopra
D) Chetan Bhagat
Answer: VS Naipaul
   
207) Which of the following books is written by Sunil Gavaskar?
A) Sunny Days
B) By God's Decree
C) Freedom From Fear
D) Story of My Life
Answer: Sunny Days
   
208) Which of the following is the book written by V S Naipaul?
A) A Passage to England
B) A House For Mr Biswas
C) Higher than Everest
D) Affluent Society
Answer: A House For Mr Biswas
   
209) Who amongst the following is the author of the book The Miracle of Democracy India's Amazing Journey?
A) Mr T S Krishnamurthy
B) Mr Nandan Nilekani
C) Mr Madhav Godbole
D) Mr Gopal Krishna Pillai
Answer: Mr T S Krishnamurthy
   
210) Who amongst the following has written the book 'A Train to Pakistan'?
A) Kamala Das
B) Anita Desai
C) Khushwant Singh
D) Vikram Seth
Answer: Khushwant Singh

No comments:

Post a Comment