LATEST

Saturday, June 13, 2020

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 32

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 32

211) Who among the following has written the famous book 'Malgudi Days'?
A) VS Naipaul
B) RK Narayan
C) Deepak Chopra
D) Rabindranath Tagore
Answer: RK Narayan
   
212) 'Lajja' is a book written by
A) Taslima Nasreen
B) Salman Rushdie
C) Sunil Ganguli
D) Rabindranath Tagore
Answer: Taslima Nasreen
   
213) 'The End of India' is written by:
A) Vikram Seth
B) Sunil Ganguli
C) Khushwant Singh
D) V. S. Naipul
Answer: Khushwant Singh
   
214) Who among the following is the author of the book 'Nirbasan'?
A) Taslima Nasreen
B) Mahashweta Devi
C) Sunil Gangopadhyay
D) Vikram Seth
Answer: Taslima Nasreen
   
215) Which of the following books has been written by 'Satlah Gujtal'?
A) A Brush with Life
B) A General and His Anny
C) A Bend in the River
D) A Secular Agenda
Answer: A Brush with Life

216) Which of the following book has been written by Chetan Bhagat?
A) Revolution 2020
B) A General and His Army
C) A Possible India
D) Bitter Sweet
Answer: Revolution 2020
   
217) Who amongst the following is the author of the book 'Shape of Things To Come'?
A) Adam Smith
B) Edgar Snow
C) James Joyce
D) Daniel Defoe
Answer: Edgar Snow
   
218) Who of the following has written the book 'Between the Lines'?
A) Kuldeep Nayyar
B) V S Naipaul
C) Prem Bhatia
D) C Rangarajan
Answer: Kuldeep Nayyar
   
219) Who amongst the following is the author of the book novel “Infinite Jest'?
A) Quentin Bryce
B) David Foster Wallace
C) Arvind Adiga
D) Paul Newman
Answer: David Foster Wallace
   
220) Who amongst the following is the author of the book 'The Namesake'?
A) Vikram Seth
B) Jhumpa Lahiri
C) V S Naipaul
D) Arun Bhagat
Answer: Jhumpa Lahiri

No comments:

Post a Comment