LATEST

Saturday, June 13, 2020

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 33

BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 33

221) Which of the following is the book written by 'Shobha De'?
A) Speed Post
B) Namesake
C) My Life
D) Long walk to freedom
Answer: Speed Post
   
222) Which of the following books is/are written by Gita Mehta?
A) A River Sutra
B) Snakes and Ladders
C) Karma Cola: Marketing the Mystic East
D) all of these
Answer: all of these
   
223) Who amongst the following is the author of the book Business at the 'Speed of Thought'?
A) Bill Gates
B) VS Naipaul
C) Steve jobs
D) Ritu Beri
Answer: Bill Gates
   
224) Who amongst the following is the author of the book 'A Golden Age'?
A) Tahmina Anam
B) Taslima Nasrin
C) Anita Desai
D) Salman Rushdie
Answer: Tahmina Anam
   
225) Who amongst the following is the author of the book 'Inside Third World'?
A) Amit Chaudhury
B) P Harison
C) William Golding
D) V Harrison
Answer: P Harison

226) Who amongst the following is the author of the book 'The Other Side of Midnight”?
A) Salman Rushdie
B) Katherine Mayo
C) Sidney Sheldon
D) Ernest Hemmingway
Answer: Sidney Sheldon
   
227) 'Sacred Games' is a novel written by
A) Anita Desai
B) Arundhati Roy
C) Vikram Chandra
D) Kiran Desai
Answer: Vikram Chandra
   
228) Kiran Desai is the author of which of the following books?
A) The Inheritance of Loss
B) God of Small Things
C) Midnight's Children
D) A House for Mr Biswas
Answer: The Inheritance of Loss
   
229) Who amongst the following is the author of the book 'Development as Freedom'?
A) C Rangarajan
B) YV Reddy
C) Amartya Sen
D) Bimal Jalan
Answer: Amartya Sen
   
230) Which of the following is a biography of the Lady Mountbatten?
A) Edwina Mountbatten - Her relationship with Nehru
B) Edwina Mountbatten - A Life of Her Own.
C) Mountbatten
D) Edwina Mountbattten
Answer: Edwina Mountbatten - A Life of Her Own.

No comments:

Post a Comment