BOOKS AND AUTHORS MCQS SET 34
231) The author of controversial book 'Lajja' is a citizen ofA) Pakistan
B) Bangladesh
C) Indonesia
D) India
Answer: Bangladesh
232) Which book is entitled as 'Bible of Communism'?
A) Das Kapital
B) Affluent Society
C) War and Peace
D) Gulag Archipelago
Answer: Das Kapital
233) The book “Gulliver's Travels' was written by:
A) Jonathan Swift
B) Charles Lamb
C) Charles Dickens
D) Alexander Dumas
Answer: Jonathan Swift
234) 'Higher than Hopes' is a biography of:
A) Mother Teresa
B) Bishop Tutu
C) Nelson Mandela
D) None of these
Answer: Nelson Mandela
235) The 'Rediscovery of India' is written by
A) Gurcharan Das
B) Arundhati Roy
C) Meghnad Desai
D) Mrinal Pandey
Answer: Meghnad Desai
236) The author of the book 'A Brief History of Time' is:
A) Carl Sagan
B) John Schwarz
C) Mrehael Green
D) Stephen Hawking
Answer: Stephen Hawking
237) What is the title of A.P.J. Abdul Kalam's autobiography?
A) Me and Missile
B) My Memories
C) Sky is the Limit
D) Wings of Fire
Answer: Wings of Fire
238) Karl Marx's book 'Das Kapital' was published in
A) 1857
B) 1862
C) 1867
D) 1872
Answer: 1867
239) Who among the following wrote the book “Algebra of Infinite Justice'?
A) Anita Desai
B) Vikram Seth
C) Arundhati Roy
D) Rohington Mistry
Answer: Arundhati Roy
240) The autobiography 'Living History' has been authored by:
A) Margaret Atwood
B) Benazir Bhutto
C) Hillary Clinton
D) Monica Lewinsky
Answer: Hillary Clinton
No comments:
Post a Comment