LATEST

Wednesday, June 3, 2020

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 077

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 077


761). The ratio 9:3:3:1 represents a ratio of
A). monohybrid
B). dihybrid
C). trihybrid
D). back cross

Answer: dihybrid
   
762). Which one of the following is correctly matched?
A). Manihot - Grain
B). Wheat - Cotyledon
C). Castor - Endosperm
D). Saccharum - Stem tuber

Answer: Castor - Endosperm

   
763). Gnetum is a
A). herb
B). shrub
C). climber
D). tree

Answer: climber

   
764). Largest living tree on earth is
A). eucalyptus
B). giant oak
C). sequoia
D). juniperus

Answer: sequoia

   
765). Protonema appears in the life cycle of
A). Riccia
B). Marchantia
C). Funaria
D). Anthoceros

Answer: Funaria

766). Sugar is obtained from
A). sugarcane
B). beet
C). palmyrah
D). all these

Answer: all these


   
767). When a plant cell is placed in a sugar solution _________ takes place.
A). osmosis
B). plasmolysis
C). diffusion
D). inbibition

Answer: plasmolysis
   
768). The kinds of ribose nucleic acid present any plant cell will be
A). 2
B). 3
C). 4
D). 5

Answer: 3

   
769). vernation means the arrangement of leaf
A). on the stern
B). on the root
C). inside the bud
D). outside the bud

Answer: on the stern

   
770). ln plants, energy is produced during
A). transpiration
B). photosynthesis
C). respiration
D). absorption

Answer: respiration

No comments:

Post a Comment