LATEST

Saturday, May 30, 2020

ECONOMY MCQS SET 34

ECONOMY MCQS SET 34

331) What was the field of Sundararajan Committee?
A) Petroleum
B) Small Industry
C) Education
D) Power
Answer:  Petroleum
   
332) SENSEX is relatedd with the value of a few selected companies.The number of companies is
A) 300
B) 150
C) 100
D) 30
Answer:  30
   
333) The official exchange rate of India rupee is associated with
A) Pound Sterling
B) U.S.Dollar
C) SDR
D) Euro
Answer:  U.S.Dollar
   
334) As a result of Green Revolution, which foodgrains had a reduced percentage in total foodgrains production?
A) Wheat
B) Rice
C) Cereals and Pulses
D) None of these
Answer:  Cereals and Pulses
   
335) Janakiraman Committee was constitited with the aim
A) To suggest measures to raise Post Office deposits
B) To suggest reforms in banking structure
C) To investigate the malpractices of industrial finance
D) To investigate the security transactions of the bank
Answer:  To investigate the security transactions of the bank

336) Which sector constitutes the maximum share in National Income of India?
A) Primary
B) Secondary
C) Tertiary
D) All the above have equal share
Answer:  Tertiary
   
337) Corporate Tax is imposed by
A) State Government
B) Local Government
C) Central Government
D) Both Centre and State Government
Answer:  Central Government
   
338) Which is the largest commerical bank of the country?
A) United Commerical Bank
B) Punjab National Bank
C) State Bank of India
D) Canara Bank
Answer:  State Bank of India
   
339) Which city is known as 'Electronic City'?
A) Gurgaon
B) Bangalore
C) Jaipur
D) Salem
Answer:  Bangalore
   
340) Automative Research Associated of India(ARAI) is situated at
A) Bangalore
B) Mumbai
C) New Delhi
D) Pune
Answer:  Pune

No comments:

Post a Comment