LATEST

Wednesday, June 3, 2020

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 089

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 089


881). Which one of the following is correctly matched?
A). Gnetum - Gymnosperm
B). Polytrichurn - Algae
C). Chara - Pteridophyte
D). Selaginella - Bryophyte

Answer: Gnetum - Gymnosperm

   
882). Which one of the following tissues conducts food material in plants?
A). xylem
B). phloem
C). sclerenchyma
D). collenchyma

Answer: phloem


   
883). Penicillin is a/an
A). alkaloid
B). resin
C). antibiotic
D). fungus

Answer: antibiotic


   
884). Polio is caused by
A). virus
B). bacterium
C). Whipworm
D). tapeworm

Answer: virus


   
885). The energy needed by the living organism is ultimately obtained from
A). sun
B). water
C). air
D). petrol

Answer: sun



886). In plants, water is conducted by
A). parenchyma
B). sclerenchyma
C). phloem
D). xylem

Answer: xylem

   
887). Peristomes are present in
A). Chara
B). polytrichum
C). adiantum
D). penicillium

Answer: polytrichum


   
888). The weed which reached lndia as a contaminant of wheat imported unfrt PL 480 scheme is
A). Lantana
B). Eichornia
C). Parthenium
D). Prosopis

Answer: Parthenium


   
889). Polio is caused by a
A). bacterium
B). fungus
C). musquito
D). virus

Answer: virus

   
890). Tabacco contains a poisonous substance called
A). endotoxin
B). aspirin
C). nicotine
D). caffeine

Answer: nicotine

No comments:

Post a Comment