LATEST

Tuesday, June 9, 2020

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 112

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 112

1111). First land inhabiting plants are
A). Bryophytes
B). Angiosperms
C). Pteridophytes
D). Gymnosperms
Answer: Bryophytes

   
1112). The seed germination type found in pinus is
A). hypogeal
B). epigeal
C). anemophilous
D). hypocotyl
Answer: hypogeal

   
1113). The process by which plants lose water by liquid status is
A). transpiration
B). respiration
C). osmosis
D). guttation
Answer: guttation

   
1114). The root in mangrove tree is
A). buttress
B). respiratory
C). fibrous
D). tap root
Answer: respiratory

   
1115). Mango is a
A). berry
B). drupe
C). pepo
D). prome
Answer: drupe

   


1116). Chlorosis is linked with
A). colorphyll
B). leucophyll
C). chlorophyll
D). chromophyll
Answer: chlorophyll

   
1117). Paddy is a
A). caryopsis
B). nut
C). pod
D). pome
Answer: caryopsis

   
1118). Plant viruses are named as
A). phytophage
B). zoophage
C). bacteriophage
D). phage
Answer: phytophage

   
1119). TMV stands for
A). Tobacco mosaic virus
B). Tomato mosaic virus
C). Turnip mosaic virus
D). Tobacco multi virus
Answer: Tobacco mosaic virus

   
1120). The bacterium found in the large intestine is
A). D. Coli
B). B. Coli
C). E. Coli
D). A. Coli
Answer: E. Coli

No comments:

Post a Comment