LATEST

Wednesday, June 3, 2020

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 079

GENERAL SCIENCE BIOLOGY ONE LINERS FOR TNPSC UPSC SSC SET 079

 
781). These cells are loosely arranged in plant body
A). parenchyma
B). collenchyma
C). sclerenchyma
D). acrenchyma

Answer: parenchyma


   
782). Maximum rate of photosynthesis occurs in
A). white light
B). red light
C). green light
D). red and blue light

Answer: red light


   
783). Resupination is a characteristic feature to the flowers of this family
A). oleaceae
B). myrteceae
C). orehidaceae
D). malvaceae


784). Gemma cup is present in
A). Ricciaa
B). Marchantia
C). Anthoceros
D). Funaria

Answer: Ricciaa


   
785). Which one is correctly matched?
A). Black gram - Tree
B). Teak wood - Climber
C). Banana - Herb
D). Bengal gram - Shrub

Answer: Bengal gram - Shrub



786). How many types of cell division are there in plant cells?
A). 1
B). 2
C). 3
D). 4

Answer: 3


   
787). Flowers emit fragrance to
A). purify air
B). drive away flies
C). attract insects
D). perform all these works

Answer: attract insects


   
788). Recently pattern right was given to which plant in America
A). Ginger
B). Turmeric
C). Onion
D). Garlic

Answer: Turmeric


   
789). Reduction in chromosome number occurs after
A). Mitosis
B). Amitosis
C). Meiosis
D). Linkage

Answer: Meiosis


   
790). The male cone of cycas consists
A). Microsporophylls
B). Megasporophylls
C). Microsporangia
D). Megasporangia

Answer: Microsporangia

No comments:

Post a Comment